Θεραπεία Στυτικής Δυσλειτουργίας Με Κρουστικά Κύματα

Η Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης, ώστε να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Η ΣΔ είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας και υπολογίζεται ότι 500.000 άνδρες στην Ελλάδα πάσχουν. Σε περίπου τους μισούς από αυτούς η ΣΔ είναι αγγειογενής, οφείλεται δηλαδή σε βλάβη των αγγείων που “γεμίζουν” με αίμα το πέος ώστε να επιτευχθεί μια ικανή στύση.

Η θεραπεία των ασθενών με αγγειογενή ΣΔ περιλαμβάνει την εξάλειψη των παραγόντων που βλάπτουν τα αγγεία (υπέρταση, κάπνισμα, διαβήτης, παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία κ.α.) και τη λήψη φαρμάκων (χάπια) τα οποία διαστέλλουν τα αγγεία του πέους λύνοντας το πρόβλημα για εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως.

Υπάρχουν ωστόσο προβλήματα με τη χρήση των χαπιών. Το κυριότερο είναι ότι δεν είναι δραστικά για το σύνολο των ασθενών ενώ στους υπολοίπους στερούν τον αυθορμητισμό και την ετοιμότητα που απαιτείται πολλές φορές για μια σεξουαλική επαφή. Επίσης δεν καταπολεμούν την αιτία του προβλήματος αλλά το σύμπτωμα αφού δε δημιουργούνται νέα υγιή αγγεία στο πέος. Εξάλλου υπάρχει ένα υποσύνολο ασθενών που δεν τα λαμβάνει λόγω παρενεργειών ενώ σημαντικό είναι και το ζήτημα του κόστους που παραμένει υψηλό. Ανάλογα μειονεκτήματα εμφανίζουν και οι ενδοπεϊκές ενέσεις ενώ ένα χειρουργείο για ΣΔ δεν παύει να είναι μια επέμβαση με γενική αναισθησία με τα ρίσκα που τη συνοδεύουν αλλά και με πιθανότητα μόλυνσης ή αντικατάστασης της πρόθεσης μετά από μερικά χρόνια.

Απάντηση στους παραπάνω περιορισμούς και τα προβλήματα στους ασθενείς με αγγειογενή ΣΔ ήρθε να δώσει μια επαναστατική ανώδυνη μέθοδος θεραπείας του αιτίου και όχι μόνο του συμπτώματος. H συσκευή Omnispec™ ED 1000 εφαρμόζοντας ενέργεια υπερήχων (κρουστικά) απευθείας στο πέος, προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων σε αυτό αυξάνοντας την παροχή αίματος, την ποιότητα και τη διάρκεια της στύσης. Η επαναστατική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από το 2010 σε χιλιάδες ασθενείς.

  • Οι ασθενείς ξαναβρίσκουν την αυθόρμητη διέγερση και φυσική σεξουαλική ζωή τους.
  • Μειώνεται ή εξαλείφεται η ανάγκη προγραμματισμού για σεξ με τη λήψη χαπιών.
  • Δίνεται ελπίδα σε χρονίως πάσχοντες από ΣΔ χωρίς την ανάγκη ενέσεων ή προθέσεων.
  • Είναι εντελώς ανώδυνη θεραπεία.
  • Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.
  • Θεραπεύει το αίτιο και όχι τα συμπτώματα της ΣΔ.
  • Γίνεται στο ιατρείο και δεν απαιτείται αναισθησία.

Ο ασθενής υποβάλλεται σε συνεδρίες στο ιατρείο που η καθεμιά διαρκεί 20-30 λεπτά. Στους περισσότερους ασθενείς απαιτούνται 12 συνεδρίες σε διάστημα 9 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και δικαιολογούν απόλυτα τον ενθουσιασμό των ασθενών αλλά και των Ουρολόγων. Στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία παρατηρήθηκε αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%, ενώ το 80% των ασθενών διακόπτουν τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, αφού δεν τα χρειάζονται πια! Για τους άνδρες που πριν τη θεραπεία δεν ανταποκρίνονταν στα χάπια, το 70% από αυτούς μετά θεραπεία με κρουστικά κύματα θα ανταποκριθεί στα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία.

Τα θεαματικά όσο και μόνιμα αυτά ποσοστά επιτυχίας από μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο με ανύπαρκτες επιπλοκές και παρενέργειες, καθιστούν τη θεραπεία με κρουστικά κύματα στο πέος τη θεραπεία εκλογής των ασθενών με αγγειογενή ΣΔ.

Αποκατάσταση στυτικής δυσλειτουργίας: Ο Νικόλαος Κατσένης, Υπεύθυνος Ιατρείου Στυτικής