Νικόλαος Γ. Κατσένης - Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής σε ηλικία 24 ετών από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ από την ίδια σχολή το 2011 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο τη μοριακή γενετική του προστατικού καρκίνου.Απέκτησε πλούσια κλινική εμπειρία σε επίπεδο γενικής ιατρικής κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά και μετά από αυτή στις υγειονομικές περιφέρειες Ρεθύμνης και Ηρακλείου καθώς και στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Ο ιατρός μετά από 1 έτος ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική στο νοσοκομείο Μεσολογγίου άρχισε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία στην πανεπιστημιακή ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Πατρών. Εκπαιδεύθηκε στην ογκολογική χειρουργική, την ενδοουρολογία, τη νευροουρολογία και την ανδρολογία, καθώς και στο σύνολο των επεμβάσεων της καθημέρα πράξης της ειδικότητας. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του το 2012 έλαβε υποτροφία από την ελληνική ουρολογική εταιρεία και μετεκπαιδεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από όπου έλαβε και το αντίστοιχο ακαδημαϊκό δίπλωμα. Ακόλουθα έλαβε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ουρολογίας τον τίτλο του Fellow (FEBU), τίτλο αριστείας στην ειδικότητα της Ουρολογίας. Ο ιατρός από το 2012 ως το 2014 εργάστηκε στη Γερμανία ως ειδικευμένος Ουρολόγος στο νοσοκομείο Nordwest της Φρανκφούρτης αποκτώντας τεράστια κλινική και χειρουργική εμπειρία σε όλο το φάσμα της Ουρολογίας και της Παιδοουρολογίας.

Από το 2014 εργάζεται ως επιμελητής της Ουρολογική κλινικής του ιατρικού Παλαιού Φαλήρου διενεργώντας πλήθος επεμβάσεων Turis, λιθοτριψίας, οσχέου, κύστης κά ενώ από το ίδιο έτος διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο. Από το 2016 είναι υπεύθυνος του ανδρολογικού τμήματος του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου εφαρμόζοντας επί ενδείξεων θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα. Ταυτόχρονα συμμετέχει σε πολυάριθμα συνέδρια και μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ενδεικτική την εξειδίκευση σε πρωτοπόρες χειρουργικές τεχνικές στην πανεπιστημιακή κλινική του Tübingen στη Γερμανία.